Werkgevers platform

Uw complete personeelsbeleid zorgeloos uitbesteed

Denkt u erover om uw personeelsbeleid volkomen zorgeloos uit handen te geven? Ik kan er kort en duidelijk over zijn: ‘Bij N.A.A.C. bent u aan het juiste adres, omdat ik plezier heb in alles wat hierbij komt kijken. En dat merkt u direct op de werkvloer.’

Ik verzorg uw werving en selectie van start tot finish. Ik adviseer hoe u het ziekteverzuim kunt beperken of zelfs voorkomen. Heeft u werknemers die door ziekte zijn uitgevallen? Ik begeleid uw werknemer, waardoor deze succesvol re-integreert. Mocht re-integratie niet meer mogelijk zijn, dan verzorg ik het outplacementtraject, waarbij ik samen met uw werknemer actief op zoek ga naar een passende baan.

 

Daarom zou u het personeelsbeleid willen uitbesteden

U bent ondernemer, bedenker van producten en concepten. U ziet oplossingen op dit gebied die anderen niet zien. Dit maakt u succesvol. Daar bent u goed in. Dat wil ik graag zo houden. Ik maak het u graag gemakkelijk!

werkgevers platform personeelsbeleid jobcoaching alkmaar heerhugowaard

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Werving en selectie; eenvoudig naar 3 perfecte kandidaten

Als geen ander weet ik hoe intensief een traject van werving en selectie is, rede te meer dat u het wilt uitbesteden. N.A.A.C inventariseert samen met u uw behoefte aan bemensing voor uw onderneming. Bij vraag naar nieuwe werknemers, stel ik samen met u, een profiel op. Vervolgens verzorg ik de complete werving en selectie. De vacature wordt uitgezet en uit de vele potentiële kandidaten selecteer ik drie allerbeste voor uw onderneming. U hoeft uiteindelijk alleen te kiezen, welke van deze drie kandidaten u het beste vindt.

 

Uw personele organisatie

Uw wilt uw onderneming zodanig inrichten, zodat u het optimale uit uw werknemers haalt. Omdat arbeid nu eenmaal de grootste kostenpost van een onderneming is, ben ik van mening dat dit aandacht verdient. Het behoeft geen uitleg, dat mensen pas optimaal presteren, als zij op hun werkplek in balans zijn. Een onderneming waarin optimaal gepresteerd wordt is dan op alle fronten een geoliede machine. Graag kijk ik naar de mogelijkheden waardoor ook u dit kunt bereiken.

 

Preventie ziekteverzuim

De preventie voor verzuimaanpak werkt bij ziekte als een rookmelder: er wordt vroegtijdig een mogelijk probleem gesignaleerd, nog vóórdat het grote schade kan aanrichten. Op die manier ga ik ook bij u aan de slag. Vanuit mijn vakkennis, geef ik u bruikbare adviezen over hoe het ziekteverzuim tot een minimum beperkt kan blijven.

 

Begeleiding van zieke werknemers

Ziekte is niet alleen voor de zieke werknemer maar ook voor de werkgever zeer vervelend. Met name als de ziekte uitval langer duurt. Dan is het belangrijk om het hele proces te doorlopen volgens de stappen van de Wet Verbetering Poortwachter. Ik help u grip op de situatie houden, de juiste procedures te volgen en de voor alle partijen beste oplossing te zoeken, waarbij ik niet vergeet de zieke werknemer te zien in zijn/haar ziek zijn. Mocht het onverhoopt zo zijn, dat uw werknemer niet meer in uw onderneming kan terugkeren, dan ondersteun ik u bij het zoeken naar de beste oplossing buiten uw onderneming.

 

Re-integratie

Voor werknemers die om wat voor reden dan ook langer ziek zijn, is het vaak een grote stap om weer te gaan werken. Dan is het noodzakelijk belemmeringen in kaart te brengen. Ik richt in dit proces mijn focus altijd op het hervatten van het werk. Dit kan zowel binnen, als buiten uw onderneming zijn. Mijn ervaring, mensenkennis, een heldere aanpak maakt dat ik met de werknemers duurzame resultaten boek.

 

Jobcoaching

Als ondernemer kunt u mensen met een arbeidsbeperking in dienst nemen. Dit vraagt extra tijd en aandacht en dus ook geld. Het UWV ondersteunt u op dit gebied. Als gecertificeerd jobcoach, neem ik de regeltaken van u over en adviseer ik u. Ik coach de werknemer en laat uiteindelijk een goed functionerende werknemer op de werkplek achter die vervolgens, net als u, voor raad en daad bij mij terecht kan.

 

Outplacement

Soms sluiten de kwaliteiten van de werknemer niet meer aan bij wat er van hem/haar gevraagd wordt. Om vervelende situaties te voorkomen, kunt u de werknemer een outplacement traject aanbieden. Mijn aanpak is maatwerk, afhankelijk van de specifieke situatie en gericht op een duurzame plaatsing van de vertrekkende werknemer.

 

jurrien nijenhuis jobcoach alkmaar heerhugowaard

Klaar voor een kennismaking?

Heeft u er zin in om van uw personeelsbeleid iets leuks te maken? Maak dan nu een afspraak om te kijken of mijn expertise voor uw onderneming van belang kan zijn.

Bel of mail mij vandaag nog

 
 
 

personeelsbeleid naac werkgever alkmaar

personeelsbeleid verbeteren voor een goede productiviteit


Weer lekker aan de slag

slim

slim

slim

slim