Mijn visie over werk

In mijn ogen is werk, iedere inspanning die gedaan wordt om een doel te bereiken

U heeft er vast weleens over nagedacht wat het woord werk inhoud of betekent. Zo nee, dan nodig ik u uit om dit bij uzelf na te gaan. Vanuit mijn beleving is werk: ‘Alle inspanningen die betaald of onbetaald gedaan moet worden om een doel te bereiken.’

Stel je voor… Je wordt op een dag wakker en je hoeft nooit meer te werken. Je hoeft werkelijk niets te doen. Je huis is veranderd in een hotel en alles wordt voor je gedaan. Je hoeft niets te doen en toch kun je alles wat je wilt aanschaffen. Sterker nog…. je mag niets doen. Het enige wat er over blijft is eten, drinken, feesten, slapen, tv kijken etc. En dit duurt niet één dag maar je het hele leven! Dit….. lijkt mij een ramp.
N.B. voor een grote groep mensen ziet de wereld er zo uit. Ze hebben geen werk en wel een uitkering. Een aantal mensen uit deze groep vindt hun leven zo wel oké. Een groot gedeelte echter, vlucht in het overmatig gebruik van drank en drugs. Ze ontvluchten de uitzichtloze situatie door hun emoties af te vlakken.

Geboren om te ontwikkelen

Werk en alles wat hier mee te maken heeft raakt de kern van ons mens-zijn. Het maakt dat wij als zoogdier succesvol zijn. Ieder succesvol dier heeft iets wat heeft gemaakt dat het nu nog op deze aarde aanwezig is. Bij ons mensen is dit volgens mij het doorontwikkelde brein. Een brein wat ons helpt ons aan te passen aan onze omgeving. Dit brein hielp vroeger om overlevingsproblemen aan te pakken. Hoe kom ik aan voedsel, hoe verdedig ik me tegen een sterkere vijand, hoe zorg ik dat ik droog en warm blijf etc. Nu gebruiken we ons brein nog steeds om dingen op te lossen. We kunnen niets anders dan ons brein gebruiken.

Kwaliteit loont

Ieder mens heeft zijn unieke kwaliteit en volgens mij zijn we daardoor als soort nog succesvoller….Maar…wat nu als we werk moeten doen dat niet aansluit bij onze kwaliteiten. Wat dan?? Vroeg of laat gaat het dan fout en vallen we uit. We raken gedemotiveerd of branden door prestatiedrang op. De maatschappij kent hier genoeg voorbeelden van. Je buurman, broer of misschien wel jezelf.
Te lang doen wat niet aansluit bij wie jij bent, maakt je ziek. Op een bepaald moment willen we zelfs niet meer werken, omdat werk ons een waardeloos in plaats van een waardevol gevoel geeft. Vanuit dat waardeloze gevoel moeten we ander werk gaan zoeken en dat lukt dan meestal niet.
N.A.A.C. laat je weer ontdekken wat je kwaliteiten zijn en samen gaan we op zoek naar een werkplek waar jij en je kwaliteiten gewaardeerd worden.

De juiste balans

Een goede balans tussen werk en privé is noodzakelijk. Het één heeft altijd invloed op het andere. Het is mijn uitdaging om samen met jou te zorgen dat deze balans in evenwicht blijft. Dit doe ik voor de werkgever, zodat hij/zij het meest optimale uit de werknemers haalt. Dit doe ik ook voor de werknemer, zodat hij/zij zich kan ontplooien en alle talenten kan benutten.

jurrien nijenhuis jobcoach alkmaar heerhugowaard

Klaar voor een kennismaking?

Ik kan me voorstellen dat je snel aan de slag wilt om je kwaliteiten te benutten. Maak dan nu een afspraak om te kijken of mijn expertise en ervaring bij jou verschil kan maken.

Bel of mail mij vandaag

Weer lekker aan de slag

slim

slim

slim

slim